Catering ZAZ Puławy
W celu zamówienia cateringu zapraszamy do kontaktu telefonicznego lub mailowego - zakładka KONTAKT.
Rezerwacja terminu cateringu jest możliwa z conajmniej tygodniowym wyprzedzeniem.
PRZYKŁADOWE DANIA DOSTĘPNE DO MENU W RAMACH ZAMÓWIEŃ CATERINGOWYCH:
DANIA OBIADOWE
Zupy:
- Cebulowa z grzankami
- Flaki
- Krem z białych warzyw z groszkiem ptysiowym / grzankami
- Krem z borowików z groszkiem ptysiowym / grzankami
- Rosół z makaronem
- Zupa gulaszowa
- Zupa meksykańska
- Żurek z jajkiem i kiełbasą
Danie główne MIĘSNE:
- Cordon Bleu (filet z kurczaka, szynka, ser żółty)
- De volaille
- Karkówka w sosie (własnym / chrzanowym / z żurawiny)
- Kieszenie z piersi z kurczaka faszerowane serem pleśniowym i suszonymi pomidorami
- Kotlet schabowy/pierś z kurczaka w złocistej panierce
- Rolada drobiowa z mozarellą i suszonymi pomidorami owinięta boczkiem
- Roladki drobiowe z serem żółtym i pietruszką
- Roladki Radziwiłłowskie (schab, boczek, ogórek kiszony, cebula)
- Tradycyjny kotlet schabowy podany z duszonymi pieczarkami
Danie główne VEGE:
- Kotleciki mielone z dorsza
- Makaron z pesto
- Tofu smażone
Dodatki do dania głównego:
- Kasza (gryczana/jęczmienna/jaglana)
- Kluski śląskie
- Ryż
- Ziemniaki
Warzywa na ciepło do dania głównego:
- Buraczki zasmażane
- Jarzyny z pary
- Marchewka z groszkiem
SURÓWKI
- Colesław
- Mizeria
- Pekińska z jogurtem i marchewką
- Z buraczków i papryki
- Z kapusty białej z sosem (vinegrette / majonezowo-jogurtowym)
- Z kapusty czerwonej
- Z kapusty włoskiej
- Z marchwi i selera
- Z marchwi, pora i jabłka
- Z marchwi z chrzanem
- Z sałaty lodowej (wiosenna)
- Z selera i rodzynek
PRZYSTAWKI
- Boczek wędzony ze śliwką kalifornijską
- Galareta wieprzowa
- Jajka faszerowane (dostępna wersja VEGE)
- Kurczak kentucky z dipami
- Pasztet z żurawiną
- Pierś faszerowana pomidorem suszonym i serem pleśniowym
- Półmisek wędlin pieczonych
- Rolada serowa (dostępna wersja VEGE)
- Rolada szpinakowa (dostępna wersja VEGE)
- Roladki z szynki i serka ziołowego
- Ryba po grecku VEGE
- Schab po warszawsku
- Schab ze śliwką/morelą (w galarecie)
- Śledź po żydowsku VEGE
- Śledź w oleju VEGE
- Śledź w śmietanie VEGE
- Terina mięsna
- Tortilla z farszem szpinakowym i szynką
- Tortilla z kurczakiem
- Tymbaliki drobiowe
DANIA NA CIEPŁO
- Barszcz czerwony z krokietami (możliwa wersja VEGE)
- Beef Strogonoff
- Forszmak
- Kofta kebab
- Mix pierogów (ruskie, mięsne, ze szpinakiem)
- Skrzydełka, drumsticki w sosie tajskim
- Szaszłyki z drobiu
- Żeberka słodko-pikantne oraz drumsticki w miodzie (na jednym półmisku)
SAŁATKI
- Brokułowa VEGE (brokuł, jajko, pomidor)
- Brokułowa z kurczakiem (brokuł, ser feta, kurczak, płatki migdałów)
- Cezara (sałata rzymska, grzanki, kurczak, pomidor)
- Grecka VEGE (sałata lodowa, papryka, oliwki, ser feta, pomidor, ogórek świeży)
- Gyrosowa (kapusta pekińska, pierś z kurczaka, pomidor, ogórek, papryka, kukurydza)
- Jarzynowa VEGE
- Meksykańska VEGE (fasola biała/czerwona, ogórek konserwowy, papryka, ser żółty, kukurydza, natka pietruszki)
- Nicejska VEGE (mix sałą, uńczyk, cebula czerwona, pomidory, prażony słonecznik, roszponka, sos słodko-kwaśny)
- Weekendowa (kurczak, makaron kokardki, ser feta, suszone pomidory, prażony słonecznik, roszponka, sos słodko-kwaśny)
- Włoska z makaronem orzo (makaron orzo, jarmuż, tuńczyk, mozarella, cebula czerwona, pomidor suszony, sos vinegrette)
- Z kabanosem (makaron, kabanos, papryka, ser żółty, kukurydza, groszek, cebula czerwona, ogórek konserwowy, sos majonezowy)
- Z kurczakiem i prażonym słonecznikiem (kurczak, ryż, papryka, kukurydza, ogórek kiszony, słonecznik prażony, sos majonezowy)
- Z kolorowym makaronem (makaron kolorowy, feta, pomidor suszony, kukurydza, papryka)
- Z marynowanego selera (seler, szynka, kukurydza, ananas, por)
- Z tortellini - dostępna wersja VEGE (makaron tortellini, brokuł, pomidor, ser feta, płatki migdałów, sos czosnkowy)